Blog
srijeda, svibanj 14, 2008

Svemirska prostranstva više nisu rezervirana za misije. Otvara se 'sezona' svemirskog turizma – prvi testni letovi započet će idućeg kolovoza, a prvi turist-astronaut leti 2010. godine.

Cijena karte za pogled na Zemlju s druge strane atmosfere je 200 tisuća dolara, oko 160 tisuća eura, a uključuje i tri dana pripreme te odsjedanje u hotelu s pet zvjezdica u New Mexicu, sjedištu budućeg svemirskoga aerodroma.

U svemirskom brodu moći će putovati šest turista-astronauta, dok će sam let trajati dva i pol sata. Vrata svemirskome turizmu otvara Virgin Glactic iz američke grupacije Virgin u čijem je vlasništvu i zrakoplovna kompanija Virgin Antlantic (Galactic), koju je osnovao Richard Branson 1970. godine.

Tijekom leta putnici će moći doživjeti iskustvo bestežinskoga stanja i brzine zvuka poput profesionalnih astronauta. Svemirski brod koji će prvi odvesti obične ljude u orbitu je SpaceShipTwo koji će do visine od 15 tisuća metara biti spojen s brodom Whiteknighttwo (Wk2), većim od Boeinga 757. Od te visine brod će se sam uputiti u svemir.

Virgin Galacticdnevnici-NLO-a @ 12:34 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
chat
Anketa
Vjerujete li u vanzemaljce?Linkeri
JESTE ZA MALO RAZBIBRIGE!?
Index.hr
Nema zapisa.