Blog
utorak, prosinac 18, 2007
Sumerani znali za 10. planet

Deseti planet u Sunčevu sustavu zapravo je otkriven prije nekoliko godina. Haker koji je provalio na internetsku stranicu na kojoj su čuvani podaci o novom planetu prisilio je astronome da svoje otkriće podijele s javnošću ranije nego što su namjeravali. Michael Brown, astronom s Kalifornijskoga tehnološkog instituta, otkrio ga je sa svojim suradnicima još 2003. godine, no otkriće nije kanio objaviti dok ne skupe još neke podatke.

Zanimljivo je da su ono što je za suvremene znanstvenike novost drevni Sumerani možda znali prije 6000 godina. Svoje su spoznaje zapisivali na glinenim pločicama koje su sačuvane do danas. U zapisima su govorili o takozvanom dvanaestom planetu. Planet je, prema njihovim navodima, četiri puta veći od Zemlje, kruži eliptičnom putanjom unutar Mliječne staze i u Sunčev sustav ulazi, približno, svakih 3600 godina.

Zato je taj svemirski putnik svrstan u planete koji kruže oko Sunca. Detaljno su ga opisali i rekli da na njemu obitava rasa bića zvana Anunnaki, a planet nazvan Nibiru pojavljuje se svakih 3600 godina. I u Kuranu se spominje čak jedanaest planeta, te Sunce i Mjesec. A na nama je da čekamo iduća otkrića

dnevnici-NLO-a @ 10:00 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
chat
Anketa
Vjerujete li u vanzemaljce?Linkeri
JESTE ZA MALO RAZBIBRIGE!?
Index.hr
Nema zapisa.