Blog
ponedjeljak, listopad 15, 2007


Niko ne može reći da li su nacisti zaista imali kontakte sa vanzemaljcima ili nisu. Krajem 1930-ih godina, Njemačka je imala samo 57 podmornica, a tokom četiri godine II Svjetskog rata izgradila je 1663 modernih, tehnološki naprednih podmornica i stavila ih u upotrebu. Kako je to bilo moguće kada su Nijemci oskudjevali sa materijalom i bili bombardovani od strane Saveznih snaga?
Ufolozi su nekoliko puta pretpostavili da je nacistička ekspedicija došla do NLO-a i kontaktirala posadu. To se najvjerovatnije dogodilo na Himalajama. Većina istraživača misli da su ti kontakti bili od obostranog interesa. Alieni su dobili materijal za popravak svemirskih vozila, dok su nacisti došli do novih saznanja i tehnologija.

Amerikanac Kenneth Arnold, tvorac pojma "leteći tanjir", nije bio prvi koji je vidio leteće tanjire na nebu. Britanski i američki piloti bili su svjedoci tog fenomena tokom II Svj. rata. Pucanje u te objekte nije izazvalo nikakvo oštećenje!
Dana 14.10.1943. zapovjednik Britanskih zračnih snaga, R. Holmes, izjavio je da je vidio nekoliko velikih svijetlih diskova za vrijeme bombardovanja Schweinfurta. Objekti nisu reagovali na paljbu. Američki piloti-presretači koji su letjeli iznad njemačke teritorije u zimu 1945. godine, također su vidjeli NLO-e. Raul Streicher, 85, iz Njemačke, dao je senzacionalnu izjavu za "Der Spiegel" 2000. godine. Starac tvrdi da je zapravo on prvi čovjek koji je bio u svemiru, a ne Yury Gagarin! Dodao je je da je prvi put bio u orbiti 1945. godine. To je zvučalo kao apsolutna bajka, pa je "Der Spiegel" izvršio specijalnu istragu tog slučaja i proučio povjerljive arhive Trećeg Reich-a. Istraga je pokazala da starac nije lagao!

dnevnici-NLO-a @ 13:33 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
chat
Anketa
Vjerujete li u vanzemaljce?Linkeri
JESTE ZA MALO RAZBIBRIGE!?
Index.hr
Nema zapisa.